БНТ съобщи за голяма ТВ рокада! Обичана от цяла България актриса ще.. (Снимка)

БНТ

Популярната актриса ще е водещ на втория сезон на кулинарния проект на БНТ. От 14 януари, всеки ден от понеделник до четвъртък в 17:00 часа, зрителите ще имат възможност да надникнат в кухнята на Катето Евро, ще научат уникални рецепти и малки домакински хитрости, които перфектната къщовница ще разказва. В „Бързо, лесно, вкусно: Храна за душата“ артистичната кулинарка ще споделя и любопитни семейни истории. Това съобщиха от медията.

Катерина Евро е едно от любимите лицата на телевизионното предаване „Клуб НЛО“, излъчвано по БНТ, а голямата популярност й носи ролята на Рени в култовата комедия „Оркестър без име“. Дебюта си в киното актрисата прави през 1978 г. във филма „Чуй петела“, а още през 1982 г. филмът на Станислав Стратиев и режисьора Людмил Кирков „Оркестър без име“ я превръща във филмова звезда. Повече от 15 заглавия има Катерина Евро в своята филмография, както и участия в театрални постановки и телевизионни продукции. И в живота тя често влиза в различни роли, но любима й остава тази на грижовна майка и безупречна домакиня.

Новият сезон на предаването „Бързо, лесно, вкусно: Храна за душата“ запазва вкуса си към бързи, лесни, но атрактивни рецепти от домашната кухня.

Катерина Евро ще отвори тефтерчето със своите готварски тайни и ще представи любимите си ястия, които всеки може да приготви у дома. Водещата споделя, че списъкът на кулинарни изкушения, които е приготвила за зрителите на БНТ, включва многобройни предястия, разядки, супи и основни блюда. Главен герой в нейните рецепти е месото, което тя обожава и да приготвя и да похапва, но най-голямата слабост на Катето Евро в кухнята остават сладкишите.

През 2016 г. водещата на „Бързо, лесно, вкусно: Храна за душата“ издаде своята книга „Тетрадка за рецепти и спомени“, в чийто предговор споделя: „Аз съм Катерина Евро. Тази година ставам на 60, въпреки че все още се чувствам на 17. През тези 60 години снимах филми, играх в театър, работих в телевизия, омъжих се по любов, отгледах син, а сега си имам и внучка – Катерина. Минах и през щастие, и през тъга. Спечелих и загубих приятелства. Простих се със скъпи за мен хора. Натрупах опит и в готварството, благодарение на моята майка и баба и не на последно място на моя съпруг, който обичаше да си хапва. Сега се осмелих да направя своя кулинарна книга, гарнирана със спомени, и се надявам да съм полезна на тези, които чрез храната искат да зарадват семейството и приятелите си“.

„Храна за душата” е тематична поредица на „Бързо, лесно, вкусно“, която стартира в ефира на БНТ1 през есенния телевизионен сезон на 2018-та с водещи Елена Петрелийска и Николай Петров.

Всеки петък кулинарният час в програмата на БНТ остава запазен за Ути Бъчваров. Авторът на най-дългогодишното предаване за тайните на гастрономичните удоволствия ще разказва за срещите си с млади и предприемчиви българи в предаването „Бързо, лесно, вкусно:Новодомци“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ