Кметът на с. Ловец е застрелял домашните кучета в Търговищко, чака го съд (Снимки)

Image_7233708_126

Кметът на с. Ловец Димитър Стефанов Алексиев е човекът, за когото МВР съобщи, че е застрелял кокер шпаньол и хъски в с. Васил Левски, Търговищко. Това казаха пред „24 часа“ от Районната прокуратура в Търговище. Мотивите му още не са ясни. Алексиев е избран за кмет с бюлетината на БСП.

На 7.01.2019 г. след проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия в РУ на МВР в Търговище е доведен 64-годишен мъж от с. Ловец, община Търговище, за когото е установено, че на 4.01.2019 г. в с. Васил Левски, община Търговище, със законно притежавано ловно оръжие – пушка „Восток Биатлон 4“, калибър 5,6 мм, е умъртвил куче от порода кокер шпаньол и е наранил куче от порода хъски – собственост на 25-годишна жена от с. Васил Левски. Това съобщиха днес от ОДМВР в Търговище.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 325б от Наказателния кодекс по описа на управлението. Оръжието е иззето по надлежния ред. Работата по изясняване на фактическата обстановка продължава под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в Търговище, се казва още в съобщението.

Стрелецът, който ще отговаря пред Темида, е кметът на търговищкото село Ловец Димитър Алексиев, потвърдиха пред „24 часа“ от Районната прокуратура в Търговище. Районният прокурор Любен Алексиев каза, че предстои да бъде повдигнато обвинение на мъжа, но се чакат резултатите от някои назначени в хода на разследването експертизи, включително и от аутопсията на убитото куче. Ако бъде признат за виновен, Алексиев може да получи присъда до 3 години лишаване от свобода и глоба до 5 хиляди лева.

В село Васил Левски разказват, че кметът на Ловец, който бил от скоро ловец, бил извикан от кравари в тяхното село, с които се познавал, за да ги отърве от бездомна кучка, която често раждала безпризорни кучета и това създавало проблеми в района. Мъжът се отзовал, но след като не открил нарочената за жертва кучка, по неясни причини насочил пушката си към домашните кучета на краварите. Нямало как да се е объркал, защото разстрелът станал по светло. Селският първенец застрелял кокер шпаньола и ранил тежко хъскито. Те се оказали любимци на съпругата на животновъда – жена на 25 години.

За случая бе съобщено и във Фейсбук. И макар краварите да твърдели, че няма да търсят отговорност от стрелеца и не са подавали жалба, институциите в Търговище се самосезирали по случая, след като той нашумя.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ