Голям протест се очаква днес във Войводиново, присъединяват се военни и мотористи

1546878701-nad-150-gnevni-zaradi-prebitiia-voenen-267

За тази вечер в пловдивското село Войводиново е насрочен голям протест. Началният му час е 18:00 пред църквата в селото.

В протеста ще участват военни – действащи и от резерва, както и граждани от различни градове в страната и групи мотористи. По думите им митингът не цели провокация, а да покаже, че законите трябва да важат еднакво за всички етнически групи в страната. Те ще изразят подкрепа за полицаите да бъдат решителни и твърди при всяко нарушаване на закона, както и подкрепа за кметовете на населени места да предприемат категорични действия спрямо нарушителите в циганските гета. Военните са категорични, че протестът им не цели провокация.

Присъствието си в социалните мрежи са заявили около 1000 души.

Навръх Йордановден във Войводиново от двама роми бе пребит военнослужещия от Специалните сили Валентин Димов, което предизвика и последвалото недоволство на гражданите. Той вече бе опериран и се очаква да бъде изписан от болницата до седмица.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ