Катето Евро разплака цяла България с този спомен за Ласкин (Снимки)

Катето Евро

Звездата от „Оркестър без име“ Катерина Евро изрови от архивите си непоказвана снимка на Иван Ласкин от преди повече 20 години. Ретро кадърът е от края на деветдесетте години на миналия векс в Балчик, където едни от най-популярните звезди от родната театрална сцена снимат теливизионната екранизация на популярната пиеса на Уилям Шекспир „Дванайста нощ“.

Критиката обаче не излиза с много суперлативи за тв адаптацията на Куркински. Определя я като прекалено театрална и статична. Филмът се превръща в албум красиви картички от Ботаническата градина в Балчик.

Тв версията е продуцирана от Камен Воденичаров. Преди три години той откри платформата „Дигитален театър“ с премиера на екранизираната „Дванайста нощ“. Преди това Камен успява да спаси лентата. „Беше започнала да се разпада. Сега вече я имаме и в дигитален формат“, разкрива Воденичаров.

Така, макар и критикуван, за поколенията е спасен филм, в чийто актьорски състав са освен Камен и самият Мариус Куркински, Катерина Евро, Тодор Колев, Георги Калоянчев, Тончо Токмакчиев, Мартина Вачкова, Пламен Сираков, Иван Ласкин и др. За съжаление, трима от изброените вече не са измежду живите…

„Беше безкраен купон, няма как да забравя онези 13 дни на Балчик – прекрасни и емоционални спомени имам от тогава“, споделя Евро.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ