„Господари на ефира“ се завръщат чак през март

Господари на ефира

Многочисленият екип, които допреди Нова година бе ангажирани с продукциите на арменския клан Халваджиян, остава без работа и постоянни доходи поне до март. За тогава най-рано се очаква връщането на екран на предаването „Господари на ефира“, на което Нова телевизия дръпна шалтера от 1 януари тази година.

Официално, договорът на „Глобал вижън“ с медията изтече на 31 декември, но неофициално – шоуто и братя Халваджиян са подложени на рестрикции заради чутовния скандал с репортера им Митко Върбанов, който удари не само по имиджа на „Господарите“, но и по този на Нова тв.

Макар Джуди Халваджиян да обяви, че преговаря с „всички телевизии“, реално погледнато не всички телевизии могат да си позволят шоуто за гафове, както и придружаващите го формати, които Халваджиян продуцират – „Като две капки вода“ и „Х Фактор“, за които те прибират милиони.

Двата музикални проекта са изключително скъпи откъм производство и телевизиите, които биха могли да си ги позволят са точно две – Нова и конкурентната Би Ти Ви. Държавната БНТ никога не е излъчвала подобни формата, затова тя не е опция пред арменците.

Според телевизионери опитите им да намерят телевизионен подслон при Би Ти Ви на този етап удрят на камък. Мълви се, че пръст в това има дългата ръка на Слави Трифонов. Всеизвестен факт е, че Дългия недолюбва Магърдич и Джуди. Водещият на „Шоуто на Слави“ дори ги осъди за нарушени авторски прави. Трифонов има огромна влияние в първата частна медия и ако се вярна на слуховете, е поставил ребром въпроса пред управата: Или те, или аз!

Засега единствената възможна опция пред „Господарите“ и братя Халваджиян остава досегашният им дом – Нова тв. От там обаче вече нямало да бъдат толкова щедри във финансирането на проектите им. Говори се, че медията била готова да сключи нов договор с „Глобал“, но при едно условие – шоуто да бъде излъчвано 3 пъти седмично, вместо 5, както бе досега, и то чак от март.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ