Гражданка, пътувала във влака с омбудсмана: При Мая Манолова всичко е реклама. И сигнал за сериен убиец да подам – все тая

Заснемане

Преди броени часове в социалната мрежа Фейсбук гражданка, представяща се под името Павлина Григорова, скандализира с публикация, в която уличава омбудсмана Мая Манолова в евтина самореклама и симулиране на работа.

Дамата, която е пътувала с Манолова в импровизираната й приемната, твърди, че пътуванията на обществената защитничка с влак, при които приема жалбите на хората, след като остана без служебен автомобил, са пиар схема и тя реално не върши никаква работа.

Припомняме, че през есента, когато бе решено вече да не ползва лимузина от НСО, тъй като има достатъчно пари от бюджета на институцията й за служебна кола, Манолова се разсърди и реши да прави демонстрации, като се вози във влака, където уж отвори своя приемна.

Публикуваме статуса й без редакторска намеса.

„Много от Вас, които бяхте свидетели на моето неблагоразумие да тръгна в зимния ден към импровизираната приемна на госпожа Мая Манолова във влака, ме питате:

Какво ти отговори госпожа Манолова?

Сега ще ви кажа какво и как.

Първо – да, аз се качих във влака, посрещната бях в коридора от слънчевата ѝ усмивка, която ще остане в съзнанието ми като най-успешната маска, която някога съм виждала.

23 пъти звъня по телефона с молба да ми се кажат две думи по казусите и документите, които съм дала и писмения ми сигнал към госпожа „защитничката на слабите“. Винаги ми се отговаря, че колегата, който работи по казусите, или не вдига, или случайно е извън сградата, не е зад телефона.

Не съм очаквала друго, защото бях свидетел на една шокираща за мен гледка.

С госпожа Манолова пътуваха млади хора, които привидно заинтересовано сваляха данни, пишеха сигнали от името на хората във влака. Едни от Левски, други от Павликени.

Та в първото купе имаше саксия с лилаво-розовка хризантемка, опакована, и огромен букет от червени рози. Минавайки през железния мост над Янтра, аз се сбогувах с тях и тръгнах да се приготвям да слизам. Когато разбраха, че влизаме в гара Горна Оряховица, двете момичета влязоха в първото купе, облякоха палтенцата си, взеха китките, минаха край мен и слязоха първи на перона. Като пред моите очи, те подариха цветята пред камерите на горонооряховчани като посрещащи я. А това бяха нейни момичета, момичета от екипа ѝ. Едното девойче се казваше Виолета.

В него момент ми беше ясно, че и сигнал за сериен убиец да съм подала – там си е останал.

Хранех надежда, за себе си и за хората, пред които съм дала дума! Мислех, молех се да е „бранител“, да не е рекламна стратегия.

Е, дружина, отговор нямаме!

Имам една снимка за спомен от това, че бях позволила да водя със себе си Надеждата…

Жалко, и тя се помина!“, пише Григорова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ