Разкол при Патриотите – ДПС смени „Атака“ и НФСБ за избора на Ф-16

Каракачанов1

Проектът за закупуване на нов тип боен самолет внесе смут и разкол в редиците на „Обединени патриоти“. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че всички са подкрепили точката, но не такова беше положението в бюджетна комисия. Там представителите на НФСБ и „Атака“ не дадоха своето съгласие и това потвърди съмненията, че коалиционните партньори на Каракачанов няма да гласуват „за“ придобиване на нови бойни самолети.

Горещият картоф отново се върна в ръцете на ДПС, които в случая се оказват ключови за гласуването в зала. От БСП заявиха, че са против, защото следват исканията на президента Румен Радев, а именно да се закупи „Грипен“, въпреки че само преди две години именно той рекламира Ф-16, при това втора ръка.

„Атака“ и НФСБ се възпротивиха, като заявиха, че няма нужда да се бърза, а „Воля“ на Марешки иска парите за самолети да отидат за пенсии, а не да желязо и така днес в зала важният проект за националната ни сигурност ще се решава от ГЕРБ, ВМРО и ДПС.

А преди минути от ДПС обявиха, че ще подкрепят избора и нанесоха жесток удар по президента Румен Радев и БСП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ