Обиден ромски лидер скочи на Каракачанов

1547631899-dee

Етническо напрежение покрай конфликта „Ромите и Каракачанов“ в Дупница няма. Това заяви неформалният лидер в най-големия ромски квартал в града – „Гиздова махала“, Калин Георгиев, цитиран от Вяра.

Изданието потърсило неговото мнение по повод напрежението след изказванията на министър Красимир Каракачанов заради пребития командос във Войводиново. По неговите думи обаче хората от ромските квартали в Дупница се чувстват обидени от думите на министъра на отбраната.

„В Дупница нямаме такива проблеми. Няма напрежение в града между българи и роми и не мисля, че ще има. Иначе по никакъв начин не оправдавам действията на тези момчета, които са набили командоса. Против съм обаче думите на г-н Красимир Каракачанов.

Не може той да ни обижда така на национално ниво и да каже, че не си плащаме данъци, ток и т.н. Ако иска, може да дойде в Дупница и да му покажем, че тук няма никакви проблеми и напрежение нито с българи, нито с който и да било друг етнос. Хората по ромските квартали в града масово не одобряват казаното от Каракачанов и се чувстват много обидени. По този начин той разделя хората. Един министър на отбраната би трябвало да обедини народа, а не обратното”, каза Калин Георгиев. Той взе отношение и по темата с незаконните постройки в ромските квартали. „Проблемът не е в ромите. Проблемът е, че не се дава възможност на ромите да си закупят местата и да ги узаконят.

Имаме доста често срещи с кмета на Дупница Методи Чимев и търсим да намерим вариант как всичко това да бъде узаконено. Близо 80% от ромите, да не кажа дори 90%, са готови за си платят и купят земята, която ползват от години. Има роми, които от 20 години са си пуснали необходимите документи и скици и само чакат да си платят и всичко да им бъде законно. И изобщо не ревем за нищо, както Красимир Каракачанов претендира. Говори се едва ли не, че ние живеем на гърба на държава.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ