Скандални разкрития за циганина, нападнал курсанти с брадва, изнагля брутално в съда (Снимки)

1547633618-fuii

Районният съд в Казанлък остави за постоянно в ареста 32-годишния Йордан Пенев, който потроши с брадва колата на курсанти от Националния военен университет на пътя между Сливен и Гурково.

Пенев е обвинен в грубо нарушение на обществения ред с изключителна дързост. Според съда има опасност той да се укрие, тъй като няма постоянен адрес. Мъжът е криминално проявен, има пет присъди за кражби, лежал е и в затвора.

„Провокираха ме. Показваха средни пръсти и застрашаваха движението на жена ми“, заяви Йордан Пенев. Съпругата му потвърди неговите думи и обясни, че носили брадвата за лични нужди.

Курсантите от Националния военен университет бяха нападнати на 13 януари вечерта, докато пътуват в посока от Сливен към с. Гурково. Автомобилът им „Ауди 80“ бил засечен от „Опел Корса“. След принудителното спиране нападателят излязъл от автомобила си и нанесъл удари с брадва по предното стъкло на колата на курсантите.

След подаден сигнал на телефон 112 служителите на МВР са издирили и задържали нападателя им. Задържаният е Йордан Пенев. Лицето е от ромски произход и до момента има над 20 криминални регистрации – множество кражби, сред които кражби с взлом; хулигански прояви, сред които и нанасяне на средна телесна повреда; възпрепятстване на органите на властта и няколко влезли в сила присъди. Има данни, че той е извършител на още 11 престъпления, за които се очаква да му бъдат повдигнати обвинения.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ