Прокуратурата подхваща „Пловдив 2019“ за похарчените милиони за церемонията

иван тотев

Пловдивската окръжна прокуратура, оглавявана от Румен Попов, се самосезира във връзка с разходването на средства за откриващата церемония на европейската столица на културата в Пловдив. Това съобщиха официално от държавното обвинение под тепетата. По данни от обществени поръчки за шоуто и изграждането на кулата са отишли близо 3 млн. лева. Официална информация от общинската фондация „Пловдив 2019“ досега не е дадена. Председател на нейния управителен съвет е кметът Иван Тотев.

„След множество публикации и коментари в различни медии, Окръжна прокуратура се самосезира за евентуално извършено длъжностно престъпление, свързано с разходването на средства за откриването на „Европейска столица на културата – Пловдив 2019“ на 12 януари, гласи съобщението.

Възложена е проверка на сектор „Икономическа полиция“ при областната дирекция на МВР като е определен 30-дневен срок за приключването й.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ