Осъдиха учителка от Шумен за изтезания на деца

Заснемане

Учителка е осъдена за изтезания на деца Преподавателката от Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен Розалина Христова е била осъдена на пробация, след като направила самопризнания. Тя съзнателно наранявала пет деца от начален курс на обучение. За това свое деяние жената ще бъде обществено порицана на таблото за съобщения в Община Шумен.

Решението на Районния съд в Шумен не подлежи на обжалване.

Директорът на центъра Мария Пенчева обяснява, че за случаите на изтезания е разбрала от самите родители, след което били изгледани и записите от видеокамерите. На тях ясно се виждало, че учителката системно рита, удря с пръчка по тялото и скубе косите на деца. Малтретираните ученици са със специфични образователни потребности. Те не могат да говорят добре, за да разкажат на какво са били подлагани.

Мария Пенчева коментира, че учителката ще бъде дисциплинарно уволнена. „Подобно поведение при нас не е практика и то не се толерира“, категорична бе тя.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ