Нов скандал: Каравани се настанили нелегално върху дюните на „Смокиня“

Image_7249770_126

РИОСВ алармира полицията, ще ги вадят принудително

Три каравани са се настанили нелегално върху пясъчни дюни в къмпинг „Смокиня“, на метри от разорания парцел на бургазлията Иван Нончев, съобщиха източници на колегите от „24 часа“.

От РИОСВ Бургас потвърдиха, като обясниха, че са алармирани за беззаконието и от своя страна ще дадат случая на полицията и прокуратурата.

Репортертерска проверка установи,че става дума за три каравани в съседен парцел на разорания от бургаския „баровец“.

Теренет бил частен, закупен правомерно преди години, но собственикът бил в чужбина. Той разбрал от свои познати-местни хора от Созопол, че на земята му са се самонастанили неизвестни къмпингари с каравани и подал сигнал чрез пълномощник в екоинспекцията.

„Ние можем да наложим административно наказание на собствениците на тези каравани, но не и да ги изнесем от там. Затова ще поискаме съдействие от полицията да бъдат принудително изкарани с необходимата техника, за да може площта с дюните да започне да се възстановява“, коментира шефката на РИОСВ Бургас инж. Тонка Атанасова.

Тя отправи апел към гражданите да не бързат със сигналите в социалните мрежи къде какво са видели, а първо да позвънят на контролните органи. „Ако и ние бяхме уведомени за разораването на дюните в „Смокиня“ по-рано, веднага щяхме да сезираме полицията, можеше извършителят да бъде задържан на място. Или поне да ограничим това, което е като въздействие върху дюните. Унищожени са над 1,2 дка бели пясъчни дюни на над 100 години“, коментира Тонка Атанасова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ