Екшън на Централна автогара: Жандармерия опразни сградата, работещите са евакуирани – СДВР съобщи причината

Заснемане

Евакуация на Централна автогара в София стресна столичани преди минути.

Всички пътници, както и работещите, са изведени от сградата от униформени от жандармерията. Хората все още не знаят каква е причината и подозират, че има сигнал на бомба.

От МВР за момента отказват информация. По първоночални данни на свидетели на място няма пострадали или какъвто и да е инцидент. От СДВР също заявиха, че нямат информация.

Минути по-късно, едва в 13,55 ч. след половинчасова блоказа от СДВР заявиха, че става дума за проверка.

„Извършва се проверка на съмнителни вещи. Не знаем дали е забравен багаж, но нещо такова, не уточниха колегите“, заявиха от пресцентъра на СДВР.

Става дума най-вероятно за сигнал за бомба. Помолени да напуснат са и такситата и не се позволява никакви коли да престояват в територията.

Жандармерията е пристигнала преди 20 минути и е отцепила сградата, но без да дава никакви обяснения. Няма и кой да ориентира пътниците къде да се качат на автобусите и кога ще бъде възстановен графикът на пътуванията.

„Никой не ни упътва и търсим по табелите автобусите си“, обясниха граждани, които заявиха, че хаосът е голям.

Отговорните лица на автогарата отказаха да коментират ситуацията.

Близо час след старта на акцията към 14 ч. служителите бяха пуснати да се върнат в сградата и до минути ще отвори и за пътници.

Източник: „ПИК“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ