Карък вкара 4-ма от ГЕРБ в болница

Лиляна Павлова

Серия от инциденти споходи част от знаковите имена в политиката, пише „Ретро“. Здравословни неволи надвиснаха над четири от най-изявените лица на ГЕРБ в рамките на по-малко от половин година.

Първи драматичната серия откри образователният министър Красимир Вълчев. Отговорникът за науката в България пострада сериозно през есента на 2018 г., когато му се наложи да ходи на работа с прясно счупена ръка заради драмите с парите за Националния институт по метеорология и хидрология, които спориха за издръжка с БАН. Скандалите осуетиха отпуска по болест на Вълчев и се наложи той да води среща между учените и премиера Бойко Борисов с шина на ръката. На въпросите за състоянието му тогава той отговори, че не е сериозно и не пречи на служебните му ангажименти. Ортезата на ръката му беше поставена по специално предписание на лекар, като имаше за цел да обездвижи наранения му крайник. Деликатният Вълчев така и не разкри как точно се е контузил, но колегите му, които го познават добре, заподозряха, че травмата вероятно е спортна, тъй като той бил човек, който отделял много внимание на физическите тренировки.

Докато шефът на образователното министерство се възстановяваше, колежката му Лиляна Павлова счупи крак. Тя се появи с две патерици в деня, в който официално трябваше да напусне поста си на министър на европредседателството. Павлова не пожела да разкрие при какви обстоятелства се е случил инцидентът, но демонстрира завидно чувство за хумор и позитивизъм въпреки влошеното си здраве. На пресконференцията по повод приключването на дейността на нейното министерство тя се пошегува, че първата ѝ задача извън правителството ще бъде да се отдаде на рехабилитация. Предвид сериозността на счупването на крака ѝ, възстановяването щяло да отнеме месеци, но когато се почувствала в кондиция, Павлова щяла да се върне като редови депутат в парламента, каза тогава тя.

Само седмица след нея ръката си счупи и министърът на околната среда и водите Нено Димов. За неговата неволя се разбра от участието му в сутрешния блок на Би Ти Ви в първите дни на новата година, където той се появи с лонгета на лявата ръка. Оказа се, че политикът имал тежка фрактура, която получил при разходка в планината. Счупването обаче не било вследствие на каране на ски, както водещият Хекимян заподозря. Министър Димов сподели, че възстановяването на ръката му щяло да продължи общо около 50 дни, но лечението нямало да му попречи да изпълнява служебните си задължения.

Новата 2019-а не започнала по мед и масло и за председателя на парламента Цвета Караянчева. Навръх Богоявление любимката на народа пусна в социалната мрежа „Фейсбук“ поздравление за празника, което бе придружено и с намек, че е била под лекарско наблюдение.

„Уви, не ми потръгна кой знае колко добре тази година и ми се налага да изпълнявам едни други “ритуали” за здраве в далеч не толкова весела обстановка. Вярвам, че благодарение на чудесните ми доктори скоро всичко ще е наред за следващите поводи за празнуване“, написа на 5 януари Цвета. Седмица по-късно, вече оздравяла, тя се появи в Народното събрание, където откри новата сесия на парламента и видът ѝ по нищо не издаваше, че не се чувства добре. Часове след завръщането си в пленарната зала Цвета отново се обърна към своите последователи в социалните мрежи с трогателно послание. „Скъпи приятели, безкрайно благодаря на всички, които ми писаха по празниците, за да ме подкрепят и да ми пожелаят бързо оздравяване. Стоплихте ми сърцето в момент, когато ми беше криво, недобре и – искрено казано – малко ме беше страх. Добрата воля, добрите мисли, добрите думи помагат наистина. Животът е твърде кратък, за да ги пестим. Вече отново съм на линия. И гледам бързо да вляза отново във форма, защото ни очакват и предизвикателства, и победи, и съмнения, и проблеми, и радости – с две думи, живот. Бъдете здрави!“, написа шефката на парламента, като отново не даде подробности от какво точно е боледувала. Според нейни колеги става дума за продължително вирусно заболяване.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ