Какви коли купуват богатите българи

85b76968b45b91273b48ea54cde80c3d_big

В началото на лятото ви разказахме за факта, че българин си купи най-скъпата серийна кола в света. Става дума за модела Bugatti Chiron – хиперавтомобилът с цена 2.5 млн. евро, който компанията произвежда в лимитирана серия от 500 бройки. Нашенецът, който вече е горд собственик на ексклузивния автомобил е Ваньо Алексиев, шеф и собственик на една от най-големите спедиторски фирми у нас.

Това обаче съвсем не е единствената свръхлуксозна кола, която българин си купува през изминалата година. Да, тя е най-скъпата, но родния елит също държи доста високо ниво. Това ни показва извадка от статистиката на КАТ за регистрациите на автомобили през изминалата 2018 година. Според данните от нея, освен гореспоменатото Bugatti, у нас през 2018-а са внесени и 11 Rolls-Royce, един от които чисто нов.

Два нови суперкара McLaren и едно чисто ново Lamborghini допълват колекцията от внесени суперскъпи коли у нас. Богатите българи обаче, като че ли най-много си падат по Ferrari-та, защо през изминалата година у нас са внесени 18 употребявани и 7 чисто нови коли с култовото конче на капака. Аристократичната марка Bentley също е на особена почит сред финансово симпатичните българи. За отминалите дванайсет месеца в България са влезли 46 Bentley-та, като 11 от тях са чисто нови.

За информация ще кажем, че не само първоначалната цена на тези коли е хипер висока. Поддръжката им, както е известно, струва много, но нашенците ще трябва да се бръкнат още повече, защото от изброените по-горе автомобили у нас има сервиз само на Rolls-Royce. Всички останали суперколи ще трябва да се сервизират в чужбина. Но това явно не притеснява българския елит.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ