Кошмар в „Дружба“, ранен полицай при арест на македонец

Полиция

Полицията продължава работа по инцидента в столичния квартал „Дружба“. Пътен инцидент там завърши с ранен полицай и арестуван гражданин, предава „България он ер“.

Около 15 часа в неделя е получен сигнал за инцидент между два леки автомобила. От полицията твърдят, че единият шофьор е проявил агресия. Близките и съседите му обаче са категорични – агресията дошла от униформените.

Съседи коментират, че драскотините по двете коли са несъвместими. Въпреки това, 33-годишният македонец Зоран беше прибран с белезници и откаран в 8-о РПУ.

Според МВР след последвало предупреждение за неговото задържане, мъжът посегнал на единия от униформените и му нанесъл удар в ръката. Пострадалият полицай е откаран с линейка в МВР болница.

„Мъжът ми изобщо не е обиждал полицая, нито го е докоснал. Полицаят извиваше ръцете и краката на моя съпруг“, сподели пред Bulgaria ON AIR Мария Маглешева, която е съпруга на задържания Зоран.

По думите ѝ на място моментално са пристигнали 7-8 патрулки, щом полицаят е подал сигнал за насилие срещу него. Полицаите са искали мъжът ѝ да излъже и да каже, че той е причинил ПТП-то, каза още Мария.

„Мъжът ми тръгна да си вади личната и полицаите го нападнаха“, твърди тя.

Македонският гражданин все още е задържан, а близките му очакват той да бъде освободен днес. Съпругата му допуска, че е възможно агресията да е предизвикана от видеоклип, който той заснема при инцидента.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ