Убиецът на Виктория Северин Надеждов – психопат, егоцентрик и примитив, но вменяем

северин

l Извергът признава вината си в съда, така ще получи 30 г. затвор, иначе ще лежи до живот

l Липсата на бащата в семейството и кръвосмешение в рода му определят съдбата на младежа и отношението му към жените

Психопат, егоцентрик, примитивна личност и склонен към агресия е Северин Надеждов, който уби Виктория Маринова в Русе, но е вменяем и може да носи наказателна отговорност. Това са предварителните данни от съдебно-психиатричната експертиза, за която циганинът беше настанен в болницата на затвора в Ловеч, научи “24 часа”. Документът още не е готов и прокуратурата го няма черно на бяло. Тази експертиза е задължителна, преди извергът да бъде предаден на съд. Северин Надеждов не показвал емоция по време на разговорите с лекарите. Отговарял с кратки думи, забил поглед в земята.

През по-голямата

част от времето

не общувал

много и със

съкилийниците си

Няма данни да е тормозен физически, освен няколко психоатаки какво го очаква когато влезе в затвора.

21-годишният Северин вече е обратно в русенския арест, но стоя в Ловеч повече от месец. През това време психиатри са водили беседи с него, за да направят заключение дали е луд, както твърдяха роднините му. За него няма данни от медицинска документация, която да показва психични болести. Справка в родословното му дърво обаче разкрила кръвосмешение – бащата и майката на Северин били роднини. С лека умствена изостаналост са и братята на Селяйдин Ремикса, както е известен в циганската махала.

Липсата на бащата в детството на убиеца е подробно изследвано по време на престоя му за психиатричната експертиза. Родителят на Северин е бил крадец и алкохолик, отсъствал е от вкъщи и е умрял в затвора в Белене – там, където ще бъде настанен и синът му, ако се докаже обвинението за убийството в съда. Отгледан е от майка си, която е сменила 3-ма мъже, леля си и баба си по майчина линия.

Бащата не го

припознал за

свое дете, за да

може майка му

да взема

социални помощи

Бил агресивен към други момичета в махалата, с които имал връзки, преди да се ожени по ромските закони за Емел. Двамата нямат граждански брак и сега момичето живее с родителите си. Алкохол пиел от 15-годишен, а в последните 2 г. се друсал и с евтина синтетична дрога. Точно в това състояние – пиян и дрогиран, Северин нападнал Виктория Маринова на 6 октомври миналата година на крайречната алея, където журналистката се подготвяла за състезание по бягане. Ударил я силно в лицето, замъкнал я в храстите и я изнасилил жестоко. Експертизата сочи, че

жертвата е била

мъртва през

по-голямата част

от времето на

гаврата

Северин обаче е пил и се е дрогирал 10 часа, преди да извърши зверското престъпление. Според експерти за това време ефектът на дрогата отшумява значително, както и алкохолното опиянение. Затова разследващите са категорични, че Северин много добре е знаел какво е извършил – както убийството, така и изнасилването. Още повече че е разказал на майка си в Германия, където избяга веднага след престъплението. Съмненията, че е имал съучастници, не се потвърждават до този момент. Младежите, които са го откарали в чужбина, не са обвиняеми за това, че са знаели за убийството на Виктория, но не са съобщили в полицията.

Разследването срещу Северин Надеждов ще приключи до март с изготвянето на всички експертизи, научи още “24 часа”. Очаква се той

да признае

всички факти,

които ще бъдат

описани в

обвинителния акт

Все още го защитава служебният му адвокат Иван Дойнов.

Семейството няма пари за по-именити юристи. Юристът е бил последен в списъка със служебни адвокати и не е имал възможност да откаже, както са направили всички преди него. С признанието си в съдебна фаза младият циганин ще си осигури максималната присъда, която предвижда законът – 30 г. затвор.

Ако твърди, че е невинен, и делото се гледа по общия ред, го грози доживотен затвор без право на замяна.

До този момент обаче защитата му не била особено активна, а с такъв сценарий се заемат мастити адвокати, както в случаите с осъдените до живот Лазар Колев за изнасилване и убийство на сестрите Белнейски и Николай Русинов-Чеци, който ще лежи до края на дните си за същите престъпления спрямо Яна Кръстева.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ