Най-новата звезда на Нова телевизия направи куп интимни признания

Мартина Ганчева

Най-новото и секси попълнение на Нова телевизия Мартина Ганчева реши да се изповяда. Преди да стане водеща на „Събуди се“ тя е била популярна най-вече като преводач на биографията на румънския президент Клаус Йохани и с многобройните си репортажи от северната ни съседка. Но се оказва, че нейните интереси се разпростират доста широко.

Мартина Ганчева е доволна от себе си, когато и зрителите са доволни, споделя водещата на „Събуди се“ пред в. „Всичко за семейството“. Ето какво още казва тя:

– Мартина, какво си пожелахте за новата година?

– Само напред и нагоре. Като всеки водещ и аз си пожелавам висок рейтинг, интересни събеседници и любознателни зрители. А в личен план всяка година си пожелавам едно и също – здраве.

– Чувствате ли се вече уютно в студиото на „Събуди се“?

– Думата „вече“ е излишна, честно ви го казвам. От самото начало се чувствам уютно. Не е имало никакво притеснение още от първото предаване. Комфортно ми е, уютно ми е, хубаво ми е.

– Кои са гостите, които най-много ви притесняват?

– Мисля, че няма такива. Според мен не бива да има притеснение. То би означавало, че журналистът е неуверен, чувства, че не е подготвен. Може да има вълнение или емоция, но не и притеснение. Най-много съм се вълнувала, когато правих интервю с предишния румънски президент Траян Басеску. Беше много дълго чакано, до последно не се знаеше дали ще се случи. Може би заради това емоцията ми е била най-голяма.

– Как се появи румънската тема в кариерата ви?

– Появи се логично, защото съм завършила румънска филология. Всеки се стреми да приложи наученото на практика. Като образование това ми даде някаква основа и запали любопитството ми пс Румъния. В процеса на работа започнах да се интересувам от политическия, икономическия, социалния и културния живот в страната. Почнах да правя интервюта, да ходя в командировки и си стана нещо като моя запазена марка. Много се радвам за това, в България експертите по Румъния са много малко.

– А уж сме толкова близки и исторически, и географски.

– Не се познаваме, наистина. В предаването след Нова година ми гостуваха трима румънци, които от дълги години живеят в България. И те го казаха. Тепърва започваме да се опознаваме едни други.

– До каква степен водещият участва в подбора на темите?

– Поне при нас участва на 100 процента. Работната седмица на неделния екип започва в сряда, когато имаме голяма планьорка. На нея всички казват своите идеи, предлагат теми. Задължително е водещият също да участва активно. Да не говорим, че и аз, и колежката ми Мира Иванова много често ходим на терен, за да снимаме репортажи и интервюта. Това е нещо, което сама искам. Не стои като някакво задължение. Много ми харесва, поддържа пулса и адреналина ми.

– Коя е тайната на успешното интервю?

– Тайни няма. Според мен зависи както от мен, така и от събеседника срещу мен. Даже и да съм перфектно подготвена, ако попадна на човек, който не иска да говори в момента или във въпросната неделя има някакъв личен проблем и не е в добра кондиция, може да не се получи разговорът. Всичко е много относително. .

– Как се подготвяте?

– Чета, ровя, дълбая. Обичам да знам колкото може повече за човека. Смятам, че това е ключът. А и да умееш да предразположиш събеседника, то си е и психология.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ