Убиецът на Калина иска да е мъжката Анита Мейзер, но го докарва на Северин от Русе

Image_7256049_126

Да признаеш убийство, се иска поне малко мъжество

Анита Мейзер отъпка широка пътека през гъстите храсталаци на правосъдието. По нея вече минават тези, чиито половинки са намерени вкъщи удушени. Защото едно е убийство по непредпазливост, друго е умишлено убийство.

За първото може да се разминеш и с условна присъда, за второто те чакат дълги години в затвора. Така се случва и с Васил Василев, който миналата седмица беше арестуван за убийството на приятелката си Калина. Момичето беше открито в хола на апартамента си голо и удушено. Васил не помнел нищо от фаталната вечер, но споделил ей така пред лекари и адвоката си, че двамата практикували недотам стандартни интимни игри и това било нещо ново за него. Тоест може да съм я удушил, докато сме правили по-груб секс, но не съм искал да я убивам. Има си и термин – “еротична асфиксия”, или

фетиш към

душенето

При него се намалява притокът на кислород към мозъка и така се усилва оргазмът.

Мъжът на Анита Мейзер беше намерен мъртъв, задушен със свински опашки около врата му. Човекът тренирал за сила и искал да ги скъса с мускулите на врата си, но не успял, а през това време жена му била до магазина. Няколко пъти сменя версиите си за това какво се е случило. В крайна сметка я осъдиха на 3 г. за причиняване на смърт по непредпазливост и сега се чака последната инстанция. Повечето от времето Мейзер излежа в ареста.

Дали това ще се случи и с готвача Васил Василев, още не е ясно, но едва ли. Още от самото начало Мейзер беше обвинена за убийство по непредпазливост, докато това на Василев е за умишлено убийство.

Защитната версия за инцидент по време на груб секс издиша въпреки опитите на защитата да прокара тази версия. По всичко личи, че момичето е поредната жертва на

партньор,

който избива

комплексите и

несигурността си

с насилие

Васил не е Анита и по друга причина. Ексцентричната варненка веднага се е обадила в полицията, когато е видяла съпруга си мъртъв. Тогава в паниката си е предложила и подкуп на полицая, за да не се разчува за случая.

Калина от кв. “Банишора” умира в нощта на 15 срещу 16 януари. Повече от 12 часа по-късно Васил започва да праща есемеси на баща си и на приятелите си, че ще се самоубива. Достатъчно време, за да скалъпи защитната си версия. Той не звъни в полицията, а на близки. Още повече че замъгление на съзнанието от няколко успокоителни и 100 г алкохол няма как да има. “Удуших я при секс” едва ли ще мине, но знае ли човек? Правосъдието помни какви ли не обрати. Освен това Васил е чувствал вина и е направил нескопосан опит за самоубийство. При Анита Мейзер замъгление на съзнанието нямаше, както и суицидни мисли. Те се появиха по-късно.

Ако през часовете, прекарани с трупа на любимата му, Васил се беше разчел из нета, щеше да види, че наистина хора умират от еротична асфиксия. Само в САЩ те са между 500 и 1000 всяка година. Но 90% от случаите са при мастурбация.

Следващото

безумие,

което може да се съчини, е, че жертвата се е самозадушила, а преди това се е самонаранявала, за да изпита екстаз.

Би трябвало Васил Василев да има повече мозък в главата от съгражданина си – примитивният изверг Северин от Русе, който изнасили и уби Виктория Маринова. Опитва се да се самозащити и да лъже, което е негово право, разбира се. Но за да признаеш убийство, се иска поне малко мъжество. И положението му ще се улесни, ако признае – максимум 20 г. в затвора. Иначе може да лежи до живот.

И Северин не помнеше при разпитите си в полицията, защото бил надрусан и пиян, но после лека-полека започна да признава. Което пък поставя под съмнение кой от двамата е по-адекватен.

Източник: „24 часа“ / Кирил Борисов



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ