Тома Биков с взривяващ коментар за обвиненията срещу Елена Йончева!

Елена Йончева

Прокуратурата повдигна обвинение на депутата от БСП Елена Йончева за пране на пари. Имунитетът на бившата журналистка бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров още през ноември м.г. Разследването срещу нея е за извършени финансови операции с пари, за които има съмнение, че са присвоени от КТБ. Депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира случая.

Ето какво каза той пред колегите от БЛИЦ.

– Г-н Биков, как ще коментирате обвиненията срещу Елена Йончева?

– Това е по-скоро въпрос, който прокуратурата трябва да коментира. Смятам, че всеки би могъл да подлежи на подобна проверка и да подлежи на обвинение. Ако има доказателства и съдът вече да отсъди справедлива присъда. Ние сигнализирахме с Делян Добрев прокуратурата да извърши тази проверка.

– Може ли да кажем, че сте доволен от това развитие?

– Няма какво да бъда доволен или не. Не бих искал да коментирам действията на прокуратурата, защото не ми е работа и в крайна сметка води се и вече обвинение. Знаете, че в подобни процеси, особено, когато се водят срещу политици има риск тези неща да бъдат политизирани и да бъдат извадени от контекста на съдебния процес. Така че надявам се прокуратурата и съда да си свършат работата Колкото до това, че госпожа Йончева е политик и депутат от БСП тя не е единствената, срещу която има повдигнати обвинения. Срещу различни народни представители и между другото повече от управляващото мнозинство се водят различни разследвания и обвинения и в крайна сметка това е работата на прокуратурата и разследващите органи.

– Смятате ли, че ще има обвинения и към други политици за пране на пари?

– Нямам идея. Слава Богу, нямам такава информация, не ми е и работата да знам срещу кого са повдигнати обвинения. Но трябва да свикнем с мисълта, че особено когато става въпрос за политици уязвимостта е много по-голяма, отколкото когато става въпрос за обикновени български граждани. –

Все пак всички сме равни пред закона!

– Точно така, но когато си в политиката не си чак толкова равен, защото представляваш хора. Както се казва даваш пример на обществото и там наказанията най-малкото трябва да са справедливи. Надявам се процесът да бъде справедлив, нищо повече.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ