Иван Гарелов с горещ коментар за обвиненията срещу Елена Йончева, източвала ли е червената депутатка умишлено КТБ

Заснемане

Журналистът Иван Гарелов направи ексклузивен коментар относно обвиненията срещу Елена Йончева в пране на пари.

Припомняме, че вчера от прокуратурата заявиха пред медията ни, че на червената депутатка са повдигнати обвинения, свързани с източването на КТБ от нейни офшорни фирми. Именно Иван Гарелов е човекът, с когото Йончева работи съвместно в ТВ7 в предаването „Оригиналът“.

„Аз не съм посветен в подробностите. Докато водех предаването „Оригиналът“ и работехме заедно, тя ходеше в командировки и оттам с всичката необходима техника и професионализъм изпращаше репортажи. След това тя правеше и филми. Но аз не мога да кажа нищо въз основа на какъв договор са правени тези филми и какви са били взаимоотношенията й с банката. Това не е влизало в нашите професионални отношения“, обясни пред медията ни Гарелов.

На въпрос на какъв договор е работила в „Оригиналът“, журналистът коментира: „Тя получаваше заплата като водещ. Не е получавала други пари за авторските материали, които правеше в предаването „Оригиналът“. Но не знам какви са били взаимоотношенията за филмите й. Това е договор, който е бил вън от нас.“

Иван Гарелов отговори и на въпрос дали Елена Йончева е имала представа, че чрез фирмата си е източвала КТБ, или е станала невинна жертва на събитията в банката: „Как е можела да знае? Това е смешно. Сега ще излезе, че всички, които са имали взаимоотношение с банката по това време, са знаели. Тя на какво основание може да знае. Това звучи абсурдно.

Журналистът добави, че Йончева по-скоро е станала невинна жертва на последвалите събития.

„Не мога да кажа какво ще се случи в съдебната зала с това обвинение. Но що се отнася до политическия спектър – предполагам, че този удар в момента е свързан с предстоящите избори. Дори обвинението в по-късен етап да пропадне, това цели да я компрометира. Достатъчно е да се види кои са авторите“, заключи Гарелов.

Източник: „ПИК“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ