Стихията е тук: Виелица скова държавата, падащи камъни и прекършени дървета по заринатите пътища (Снимки)

1

Обилен сняг и непочистени пътища. Така започна деня за голяма част от хората в района на Смолян, където през нощта снежната покривка се е увеличила с между 30 и 50 см. В социалните мрежи пък като лавина се изсипаха гневни коментари и снимки на водачи, които описват как снегопочистващите фирми не могат да смогнат с почистването на пътните настилки, пише Trafficnews.bg.

Получени са няколко сигнала за закъсали автомобили. Водачи информират, че ситуацията в района на Пампорово е сериозна. Освен че е тесен, пътят е много хлъзгав и с много неравности. Заради снега са се образували коловози, по които колите преминават с много бавна скорост. Забелязват се много закъсали и отбили от пътя коли.

Няколко населени места в Смолянско са без ток, а движението по пътищата в областта е затруднено заради паднали дървета, активизирали се свлачища и скъсани електропроводи след обилния валеж от сняг и дъжд тази нощ.

Наложени са ограничения на движението през проходите в Родопите. През „Превала“ е забранено за МПС над 12 т., както и тегленето на ремаркета и полуремаркета. Проходът „Рожен“ също е забранен за МПС над 12 т. както и тегленето на ремаркета и полуремаркета. Задължителни са веригите през проходите „Пампорово“, „Рожен“ и „Превала“.

Пътуващи през „Рожен“ съобщават за закъсали тирове, на много места по пътищата в областта има паднали камъни след дъждовете вчера. Обилният снеговалеж продължава и днес, движението е затруднено и при зимни условия.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ информират, че пътят Момчиловци-Лъки е затворен за движение поради паднали дървета. Счупени от мокрия сняг стволове пречат на движението в района на разклона за село Баните към местността Картола. Движението е временно спряно до разчистване на дърветата и клоните, препречили част от пътното платно.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ