Смехотворни обяснения защо се строи в „Алепу“

1d827f67ee5a9845b582e06d626903c8_big

„Строежът започна в средата на октомври. В момента изпълняваме укрепване на свлачище. Това е първи етап от изграждането на ваканционно селище”, заяви пред „Нова телевизия“ Радослав Котларов, изпълнителен директор на фирмата „ГБС турс“, част от групата „Главболгарстрой“, която строи на Шофьорския плаж в местността „Алепу“ край Созопол. Плажът е известен от финалната сцена на любимия на поколения българи филм „Оркестър без име”.

„Може да видите как пътят пропадна и решихме да действаме преди да има нещастен инцидент. Оттук минават автобуси, коли, пешеходци. Самият строеж в момента е укрепително съоръжение, после ще има втори етап ваканционен комплекс „Алепу вилидж“.

На въпрос дали свлачището не може да се укрепи по друг начин, той сподели, че това е частен имот, в който има свлачище и нито държава, нито община могат да направят укрепване. Работата по съоръжението била трудоемка и трудна за изпълнение финансово.

Попитан дали този бъдещ комплекс ще подпира пътя, той каза, че всеки един проект си има финансова рамка, която, за да се изпълни, освен скъпоструващо съоръжение, е необходимо да има комплекс.

Публикувано във факти.бг:
„Реално сградата ще помогне укрепването на свлачището с нейната тежест“, добави Котларов.

Той потвърди, че за да се изплати укрепването, трябва да има туристически комплекс.

„Не знам какво ще стане след една година и каква ще е цената на имотите. Ще се опитаме да изпълним всичко по чертежи и разписания“.

„Ние като стопани на комплекса сме най-загрижени да запазим екологичната природната среда. Проектът е минал през РИОСВ”, допълни Веселин Колев, архитект.

Собственик на строежа е „Главболгарстрой Холдинг“ АД.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ