Шефът на „Хигия“ почина – в деня, в който болницата излезе на борсата

Image_7261259_126

Тази нощ в дома си в Пазарджик внезапно е починал проф. д-р Стайко Спиридонов, изпълнителен директор и мажоритарен собственик на медицински комплекс „Хигия“ – първата частна болница у нас.

Това се случи в деня, в който колегите от „24 часа“ съобщиха, че тя ще стане и първата болница у нас, която предлага акции на борсата.

Проф. Спиридонов бе много радостен от този факт. Той стана професор точно преди една година – на 25 януари 2018 г. „Хигия“ първо се появи в Пазарджик. През годините се разраства и с дъщерните дружества – МБАЛ “Хигия – север и медицински център “Света Екатерина”.

Проф. д-р Стайко Спиридонов, д.м. е преподавател във Факултета по обществено здраве към Медицински университет – гр. София и изпълнителен директор и мажоритарен собственик на Медицински комплекс „Хигия“ – гр. Пазарджик. Председател е на Националното сдружение за здравна политика и мениджмънт, Националната асоциация на частните болници в България, както и почетен председател на Българска болнична асоциация.

Роден е през 1951 г. През 1977 г. заавършва Медицинска академия – гр. София. През 1984 г. придобива специалност по обща хирургия, после специализира естетично-пластична и реконструктивна хирургия в Барселона, Испания, в болница „Фош“ в Париж. Завършва специализация по естетично – пластична и реконструктивна хирургия в Медицинския университет в Буенос Айрес, Аржентина

През 2002 г. е приет за член на Френската асоциация по естетично-пластична и реконструктивна хирургия SOFSEP.

През 2009 г. защитава докторска дисертация. През 2011 г. става доцент, а през 2018 г. професор.

Причината за смъртта му още не е известна на служителите на „Хигия“, които веднага пуснаха некролог. Всички са изумени, защото Спиридонов е бил в отлично физическо състояние – всеки ден карал колело. Поръчал си неотдавна в родна корабостроителница сал, с който да плава и да разхожда гостите си из язовир „Батак“ – любимото му място, край него имал къща.

Погребението ще утре в 14.00 ч. в гробищния парк в Пазарджик.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ