Силистренец изхвърли от 8-ия етаж бездомно куче (Снимки за възрастни)

Image_7262266_126

69-годишен е заподозрян в противозаконно причиняване на смърт на гръбначно животно. Престъплението е извършено вчера около 18.40 часа в Силистра. Според първоначалните данни, мъжът хвърлил бездомно куче от стълбищна тераса между 7-ия и 8-ия етаж на жилищен блок, причинявайки смъртта на животното, което често било приютявано в общите части от живеещи в блока. След подаден сигнал на адреса незабавно била изпратена дежурна оперативна група, която е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство.

По информация на очевидци, заподозреният е признал за деянието си пред полицаите, пристигнали на мястото на инцидента.

Стоял и наблюдавал безучастно.

Трагедията се раздиграва пред един от блоковете по улица „Димитър Енчев“, в квартал „Триъгълниците“. Жителите на блока помагали и хранели бездомното куче, а в студените дни и го приютявали в коридори на входовете. Вчера кучето тръгнало след възрастния силистренец, когото явно познавало и му се доверявало. След като стигнали до осмия етаж той го хванал и без известна причина го хвърлил от етажа. Кучето паднало пред блока пред очите на изумените съседи. В социалните мрежи вече се появиха съвети към тях да сигнализират прокуратурата за действията на комшията си. Коментарите в социалните мрежи са стотици.

Отзвук има и сред организациите за защита на животните и от Европа.

Снимките, които не са подходящи за хора под 18 години може да видите ТУК.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ