Решено е: Банев излиза от ареста още днес, отива на погребението на баща си

Баневи1

Бизнесменът Николай Банев, който е задържан като лидер на престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари, ще присъства на погребението на баща си днес.

59-годишният арестант е бил конвоиран от София до хасковския арест днес и вече е в килия в областния град, разказаха източници на колегите от „24 часа“.

Баща му Йордан Банев почина на 23 януари, на 85 г. За скръбната вест, която е споходила семейството на бизнесмена, съобщи самият Банев във фейсбук страницата си.

До преди дни не се знаеше дали наблюдаващият прокурор по делото срещу Банев е разрешил арестантът да бъде конвоиран до Хасково. Това станало с вчерашна резолюция, след като адвокатът му Христо Ботев подал молба веднага в сряда.

Един от последните постове на Банев във фейсбук страницата му е на публикация на „24 часа“ от преди два дни, в която се съобщаваше, че бизнесменът най-вероятно ще пропусне да каже последно „сбогом“ на баща си.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ