Бедствено положение обявиха заради обилния сняг за Смолянска област (Снимка)

Image_7264876_126

Бедствено положение беше обявено за Смолянска област, заради обилния снеговалеж. Затворени изцяло за движение са двата прохода Пампорово и Превала. През прохода Рожен е концентриран целия трафик от региона, но движението е само с вериги.

Първо частично бедствено положение обявяват общините Смолян и Чепеларе, а след това през нощта бедствено положение за цялата област обявява и областният управител.

„Изтървахме почистването заради множество закъсали автомобили, в това число товарни и паднали дървета на пътната настилка. Интензивен снеговалеж през нощта натрупа бързо. Паднали дървета са скъсали далекопроводи през нощта и много населени места в областта са без ток. В общините Борино и Доспат без ток продължават от снощи да са всички населени места. ЕВН са с пълна мобилизация на екипи за отстраняване на авариите, в това число екипи и от съседните области“, каза областния управител Недялко Славов.

Заради бедствието в Смолянско пристигна директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов. Заедно с областният управител той обхожда затворените проходи. В южните части на областта са се активирали множество свлачища.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ