Станишев предупреди Нинова: Който копае окопи, стреля в крака си

сергей станишев, корнелия нинова

Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев предупреди индиректно соцлидера Корнелия Нинова и онези в партията които не го желаят в евролистата на БСП. Коментар той направи на влизане в Зала 3 на НДК, където започна четвъртото заседание на 49 конгрес на соцпартията.

„Който се опитва да копае окопи между БСП и европейското социалистическо семейство, стреля в крака си“, отсече Станишев, цитиран от Канал 3.

И се аргументира: „Защото голяма част от битките, които сме водили и сме спечелили в този ЕП, който си отива, срещу орязването на парите за кохезия, срещу двойните стандарти на храните и приемането на България в Шенген по всички граници, нямаше да бъдат възможни, ако усилията бяха само на четиримата соцдепутати без подкрепата на нашето семейство“.

Според бившия соцлидер БСП се стреми да управлява страната и това е нормалната амбиция на всяка партия, но трябва да знае, че когато дойде на власт, ще трябва да има съюзници. Те пък са необходими, за да задържи управлението, защото десницата в Европа винаги се опитва всячески да провали всяко ляво правителство, което управлява страната.

„Когато започнем да управляваме, кой ще бъде съюзникът на БСП и на българското правителство в Европа? Нашите комисари, нашите премиери и група“, отговори си сам Станишев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ