Турци смъкнаха гащите на Марешки! Такава фалшива новина като неговата, никой не е пускал

веселин марешки, орхан исмйлов

Не сме съгласни с тази коалиция, защото такова решение не е вземано. На 22-ри януари имахме заседание и помолихме нашия председател Орхан Исмаилов да не участваме в подобна коалиция с Марешки. Предупредихме го, че никой няма да одобри това нещо, но той не ни послуша. В крайна сметка няма как да бъдем в коалиция, където се събират крайната десница и крайната левица. Това заяви в bTV зам.-председателят на партия „Свобода и достойнство“ Касим Дал.

,,Нашата партия е пронатовска, проевропейска и винаги сме защитавали тези идеи. Именно затова няма как да участваме в една такава коалиция. Идват евроизбори и нито принципите, нито идеите ни позволяват да бъдем в една коалиция с крайната десница в Европа. В тази коалиция участват партии от крайната левица, до крайната десница. Ще поискаме оставката на Орхан Исмаилов, но той едва ли ще я подаде, защото смята, че не е извършил нищо нередно. Неговата теза е, че той е отишъл там просто ей така“, коментира още Дал.

„Много хора около него искат да изкарат това като лично отношение. Но това са принципни неща. В такъв тюрлюгювеч няма как да участваме”, допълни той.

Припомняме, че при представянето на новата си коалиция за евроизборите, варненският Остап Бендел сподели, че „Свобода и достойнство“ е взела решение да го подкрепи за водач на листата. Което си е отвсякъде страшна фалшива новина.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ