Двамата млади изроди измъчвали 80-годишния дядо, за да им каже къде има 8 бона. След това го убили и профукали парите

Полиция и лента

20-годишният Диян Валентинов и 23-годишният Митко Иванов са задържаните за зверското убийство на 80годишния военен пенсионер Георги от Белослав. С решение на Варненския окръжен съд двамата остават в ареста с постоянни мерки за неотклонение задържане под стража. Служебните защитници и на двамата поискаха домашен арест за клиентите си, но съдът прецени, че престъплението, за което се разследват е тежко по смисъла на закона, а минималното предвидено наказание е 15 години затвор.

Трупът на Георги бе открит от брат му, който живеел в съседна сграда в същия двор на 24-и януари малко преди обяд. Пристигналият на място медицински екип само констатирал смъртта. По предварителна информация възрастният мъж е бил бит жестоко, ръган с нож, ножица, имал счупени ребра… Явно е бил измъчван, за да каже къде са парите му.

„Има данни, че двамата са знаели, че мъжът има голяма сума пари в къщата му и са отишли да го оберат. Как се е развила ситуацията и как се е стигнало до убийството, все още не е установено. Откраднатата сума е около 8000 лв. и всички са били похарчени преди да бъдат задържани в казино. За съжаление, това е ценностната им система“, каза наблюдаващият прокурор Милен Ставрев.

По предварителна информация старецът е убит призори на 24-и януари. Митко е задържан в 23.45 часа същата вечер, а съучастникът му Диян в 5 часа на другата сутрин. Парите били похарчени още преди да бъде арестуван първият.

Диян смънка пред съда, че съжалява. „Съжалявам за случилото се, искам домашен арест, не искам в ареста, съжалявам“, бяха последните му думи пред съда. Самият той бе по пантофи в съдебната зала.

Мярката за неотклонение на Митко бе гледана при закрити врати по молба на служебния му защитник. Въпреки това стана ясно, че двамата приятели употребявали наркотици от време на време, направили са самопризнания. Разпитани са повече от 10 свидетели, иззети са доказателства, има и записи от охранителни камери.

24 часаЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ