Престъпно! България губи по 365 млн. на година от Зелените! Сега убиват Стара Загора и Видин

нено димов

С протестите си „Зелените“ пречат на икономическото развитие на България. Красен Станчев изчисели, че заради техните обжалвания се губят по 365 млн. на година.

Това каза в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 министърът на околната среда и водите Нено Димов.

„Не коментирам решенията на съда, защото дълбоко вярвам в разделението на властите. Искам да вярвам, че съдът отсъди за Пирин според закона, а не под уличен натиск. Някой трябва да направи много комплексен анализ. Изчислено е, че по магистралите умират в пъти по-малко хора. Представете си, колко човешки живота щяха да бъдат спасени, ако не бяха обжалванията на „зелените“ за строежите на магистрали? Тези хора не подкрепят ядрената енергетика, енергетиката от въглищата, не подкрепят никаква енергетика. Явно искат да се превърнем в затворен резерват. Представете си колко хора в и около Стара Загора ще загубят работата си и семействата им ще останат без доходи, ако се затворят централите „Марица“? Ще плащаме и по-високи сметки за ток. Правото на обжалване трябва да го има, но с него не трябва да се спекулира. Магистрала „Струма“ не може да бъде построена вече 11 години, заради обжалвания. Мога да дам и пример за един от най-бедните региони в България – Видин. Имаше идея да се направи ски курорт в Миджур, но „зелените“ обжалваха и нищо не се получи. Така хората загубиха възможността да повишат доходите си“, даде пример Нено Димов.

„Моделът на либерална демокрация явно се оказа сбъркан. Интеграцията на циганите няма как да се случи чрез отпускането на помощи, както настояват либералните демокрации. Интеграцията може да се случи, ако тези хора започнат да работят. Не искам да деля хората на българи, цигани и тн. Всички трябва да бъдем равни пред закона. Когато един човек работи, той е наясно, че има задължения и трябва да си плаща тока, водата“, даде пример екологичният министър.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ