Този експерт разсипа ДПС: Тръгват по циганските махали, защото 100 000 по-млади турци вече не им вярват

илхан андай

Няма как ДПС да постигнат голям резултат на евроизборите.Избирателите на тази партия порастнаха, тях вече не можеш да ги лъжеш с етнически проблем. Затова ДПС спешно тръгва по циганските махали да събира електорат.

Това коментира журналистът Илхан Андай в предаването „120 минути” по БТВ. Според него това е така, защото поколенията вече са се сменили. „Няма как да плашиш етнически турчин на 25 години, който носи българско име и да му говориш за възродителен процес“, заяви журналистът.

Според Андай се търси резерв в регионите с изразено ромско население. „Може би целят да постигнат недостига от 100 000 гласа за евроизборите там. Те са загубили диалога с избирателя в смесените региони, може да загубят доверието, като се обръщат към ромското население”.

Андай коментира и НПСД и новата коалиция на Веселин Марешки. „Разпадът в НПСД може да има връзка с този в ДОСТ – Лютфи Местан остана почти сам, само с най-приближените си”, смята журналистът.

Лидерът на „Воля” обяви тази седмица, че ще участва на евроизборите заедно с Орхан Исмаилов от партията за „Свобода и достойнство”, а това  беше отречено от Касим Дал. Той дори поиска оставката на лидера на НПСД Орхан Исмаилов. Според Андай има процеси извън страната, които ние не виждаме. „Някой нещо крои за европейските избори в България“, смята той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ