Става тежко за ГЕРБ на изборите! БСП хвърли атомна бомба с водачките на листата, Станишев чак трети

деница гаджева

Елена Йончева е най-вероятният водач на листата на БСП за евроизборите след съботния конгрес на социалистите в НДК.

Соцдепутатката и журналистка се превърна в звездата на форума, който заяви “Je suis Елена” и излезе с декларация в нейна защита. Предложението бе лично на лидерката Корнелия Нинова. Тя призова партията да защити Йончева, срещу която има повдигнато обвинение за пране на пари от КТБ. След изказването на журналистката делегатите я изпратиха с бурни аплодисменти и на крака, пише 24 часа.

Йончева не е член на БСП, но може да бъде начело на листата от гражданската квота. Самата тя неведнъж е споделяла пред колеги и журналисти, че подобен разговор с нея не е воден. Още повече че, заставайки начело на червената евролиста, Йончева ще измести бившия си приятел Сергей Станишев. Който пък в неделя бе поискан за водач от един от главните опозиционери в БСП – бизнесмена Георги Гергов.

Президентът на ПЕС обаче няма никакъв шанс да е първи, защото ако Йончева не е водач, тогава начело ще е зам.-шефката на БСП Деница Златева. Тя е с голям международен опит, а и доказа верността си към лидерката, когато отказа да стане министър в кабинета на Бойко Борисов.

Така най-предното място в листата, което остава за Станишев, ще е третото.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ