Ало, Зелените, а този хотел в „Константин и Елена“ не ви ли бърка в очите!? НАПРАВО НА ПЛАЖА!

строеж, хотел

След скандалите със строителството на плажовете в „Алепу“, „Арапя“ и „Градина“, варненецът Боян Георгиев качи в социалната мрежа клип на строеж в курорта „Свети Свети Константин и Елена“.  Оказва се, че в непосредствена близост до морския бряг се строи още един хотел.

Проверка  на Нова телевизия установи, че строежът е законен. Той не е върху дюни или други защитени зони. Освен това Законът за устройство на българското Черноморско крайбрежие не забранява подобен тип застрояване, а и Подробният устройствен план на курорта е одобрен на Национален съвет към МРРБ.

Проектът е съобразен с нормативната база по отношение на Закона за Черноморското крайбрежие. Той дава право на застрояване, както в Зона А, така и в Зона Б. В случая става въпрос за строеж, който попада в Зона А.  Строителството в тази зона е с изключително занижени параметри. Към момента не се наблюдава да излизат от рамките на допуснатия строеж, каза главният архитект на Варна Виктор Бузев.

Хотелът ще бъде двуетажна сграда, в която ще бъдат разположени няколко апартамента, студия, басейн и ресторант. Съвместно с държавата и с Община Варна се прави укрепване на брега, подхода към мостика, както и на самия мостик и буна. Достъпът ще бъде свободен за всички хора, които желаят да дойдат в курорта, заяви Галина Николова, представител на инвеститора „Св. Св. Константин и Елена“ АД.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ