Деница Златева разкри кога ще е следващия голям удар на БСП по ГЕРБ – още утре! Вижте какво ще става

деница гаджева

Кой ще е водач на листата ще се реши след като приключи кръга с номинации, който започва де факто днес и до 15 март Националния съвет ще нареди листата и ще определи водача, заяви пред Би Ти Ви Деница Златева, зам. шеф на БСП.

Бих призовала да изчакаме да правим предположения, защото ние като партия спазваме процедурите. Очаквам да имаме много силна листа. По важното е, че на конгреса на БСП в събота приехме предизборната си платформа, каза Златева. Лицата са важни, но е много по-важно какви политики ще защитаваме в Европейския парламент, каза тя.

Ние категорично застанахме над 2000 души зад Елена Йончева, обществото стои зад Елена Йончева. Ясно заявихме, че обвиненията срещу нея са политически, посочи още Златева. Очакваме с нетърпение утре тя да изнесе поредната порция корупционни скандали.

Дали самата аз се виждам като евродепутат ще кажа, когато партийната организация ме попита дали ще се кандидатирам. По редно е тези неща да ги обсъждаме първо в партията, посочи Златева.

Целта да победим на евроизборите е много по-важна, отколкото решаването на междуличностни проблеми, добави тя. Имаме няколко приоритета, свързани с плана „Макрон“, с регламентите за миграцията, с една бъдеща ратификация на Истанбулската конвенция, тъй като сега това е невъзможно, защото минава през промяна на конституцията. И всичките ни кандидати за евродепутати ще защитават тези насоки.

Приемам ролята на президента като коректив на всяко едно управление. Независимо от различните виждания на институциите трябва да има уважение, което не виждаме от страна на правителството спрямо президента. Вероятно защото президентът има много по-висок рейтинг и някои хора не могат да преглътнат това, заключи Златева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ