Васил видял мъртвата Калина и отишъл да си купи въздушен пистолет, за да се самоубие с него

Image_7266821_128

Васил Василев се събужда около 13 часа на 16 януари. Не помни нищо от предната вечер или поне така твърди.

Вижда на дивана приятелката си Калина Симова, която лежи гола. Момичето е мъртво, починало от задушаване. Василев е в шок – не знае какво да прави. Последното, което помни, е, че с Калина са пили предната вечер.

Предният ден започва съвсем нормално за столичния готвач. Отива на работа в ресторант на бул. “Цариградско шосе”. След дългата смяна, според адвоката му Христо Чолаков тя е 14-часова, го болели краката и си взел два блистера успокоителни. Купил си и прахче за глава, което е доста силно и в чужбина се продава с рецепта. Чул се с Калина, с която живеел от 3 месеца.

Двамата се запознават през октомври 2018 г. чрез общи приятели. Точно по това време

Василев е в

депресия заради

смъртта на

баба си

Тя много се грижела за него при развода на родителите му и младежът го преживял тежко. С Калина веднага си допадат, още същия месец заживяват заедно.

Нанесли се в апартамент на родителите на момичето в столичния кв. “Банишора”. Любовта им била толкова силна, че красавицата, която е с 2 г. по-голяма от Васил, му предлага да се сгодят. Русенецът приема и дори купува пръстен. Въпреки че от профилите им във фейсбук не изглежда да са имали проблеми, в последните дни преди смъртта на Калина нещата между тях не вървели.

След като се чува на 15 януари с годеницата си, Васил взема от магазина и бутилка уиски. След дългия работен ден не му се готви и Калина прави за вечеря полуфабрикат – паста. Васил се прибира и с Калина имат романтична вечеря, почти пресушават бутилката.

Правят и нестандартен секс (за опасностите от него – виж долу). Кога точно се е случил той, не е категорично установено. Знае се обаче, че Калина получава съобщения във фейсбук от приятелката си Маргарита. Първото съобщение е получено около 17,30 ч.

Симова споделя

в чата с нея, че

“нещата с Васко

не вървят добре”

“Откъде ми пишеш”, пита приятелката, тъй като знае, че телефонът на Калина е на ремонт. “Имам и друг”, отговаря момичето. “Само не прави глупости”, съветва я приятелката ѝ, а Калина уверява, че няма. Последното изпратено от Маргарита съобщение е в 22,49 часа, а Калина не отговаря.

Според разследващите именно тази чат комуникация е причината за смъртта на красавицата, която е бивш модел. Василев искал да види съобщенията, а Калина не му дала. Затова той я изревнувал и я удушил, разказаха на брифинг шефът на СДВР Георги Хаджиев и градската прокурорка на София Емилия Русинова.

Младежът и адвокатът му обаче имат друга версия. “Не е имало спор за есемеси. Василев е знаел паролите от телефоните, компютъра и всички програми за комуникация на Калина. Не е имало повод за ревност”, заяви адвокат Чолаков.

Версията на клиента му е, че

Калина си падала

по нестандартния

секс

Практикували връзване, като ползвали колан, както и душене. При него заради намаления приток на кислород към мозъка оргазмът е много по-силен.

Василев твърди, че именно така – по време на интимностите, е удушил приятелката си. Разследващите обаче се съмняват в показанията му, а и действията му след смъртта на момичето са доста странни. Заради някои прилики потребители на фейсбук сравниха случая с този, при който Анита Мейзер удуши съпруга си Николай Димов (виж инфографиката).

В ранния следобед на 16 януари Василев е в шок от смъртта на приятелката си. Вместо обаче да се обади в полицията, излиза от апартамента. Отива до оръжеен магазин в близък квартал и си купува пистолет. Не боен, а въздушен. Иска да се самоубие с него.

Изборът му на оръжие обаче е доста странен. При сега действащите правила Васил е можел да си купи много по-мощен въздушен пистолет или дори газов. Причината е, че за подобни оръжия не трябва разрешително от МВР. Вместо това до 14 дни след покупката се пуска уведомление до районното по местоживеене.

Той купува пистолет с кинетична енергия под 24 джаула. Избира модел с метални сачми, явно мислейки, че с него ще може да се самоубие.

Прибира се в апартамента, където е трупът на момичето, и праща есемес на баща си. Часът е 18,02. В съобщението пише, че Калина е мъртва и ще се самоубие. Валентин Славов веднага звъни в полицията.

Подобен есемес получава и приятелка на Васил, но 40 минути по-късно. И тя също подава сигнал в полицията.

По това време Цветелина Славова, която е омъжена за бащата на Васил, пътува към блока, където живеят Калина и Васил. “Не помнеше точния адрес”, разказа пред “24 часа” шофьорът, който я возил. “Аз я питах какво става, тя обясни, че звъннали от полицията. Предположих, че вероятно са ги хванали с дрога, а чак на следващия ден разбрах, че е имало убийство”, каза шофьорът.

Заради двата сигнала полицаите разбиват входната врата на жилището. Намират Калина гола и мъртва. Има синини по тялото ѝ, но те са от нестандартния секс.

Васил е в съседната стая. Прострелял се е 2 пъти с въздушния пистолет в шията. Няма сериозни травми, изплюва едната сачма на път за болницата. Според Чолаков другата още е в трахеята му.

Момчето прерязало и вените на една от ръцете си. И тази травма обаче е повръхностна. При разпитите не признава за убийство, твърди, че не помни нищо и най-вероятно е инцидент по време на секс.

Две съдебни инстанции обаче не кредитираха версията му. Имало показания на бивши гаджета на Калина, които не казвали нищо за нестандартен секс. Такива сведения дал само бащата на Васил. Той знаел за това от сина си, който го потърсил за съвет, тъй като за пръв път се сблъсквал с подобни ласки. Магистратите обаче смятат, че тези показания не стигат. Василев е в ареста, а адвокатът му се надява обвинението за умишлено убийство да падне.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ