Унищожителна реч на Румен Радев за втората му годишнина! Поиска МВР и Прокуратурата да подгонят кабинета „Борисов 3“

румен радев

Апелирам КПКОНПИ, Прокуратурата и МВР да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта. Това каза президентът Румен Радев по време на пресконференция по повод втората годишнина от встъпването си в длъжност, предаде агенция „Фокус“.

„Успехите, които афишира властта, не променят живота на мнозинството българи към по-добро. Мантрата за стабилност и икономически растеж на България – който между другото е в дъното на Югоизточна Европа, стабилно ни закотвя на европейското дъно. Топенето на нацията е факт и при това с драматични темпове. Бягството на младите в чужбина не спира, македонизират се цели общности по социален признак, който се усложнява и етнически. По последни данни на БНБ 2018 г. е истинска катастрофа за чуждестранни инвестиции, а затварянето на предприятия е трайна тенденция“, заяви Радев.

Държавният глава посочи, че целта на управлението е повишаване на жизнения стандарт и качеството на живот. „Но каквито и съвременни модели да прилагаме обаче, тази цел е обречена, ако не извършим най-важното – радикална промяна на политическата среда и на стила на управление. Оттам идват и чувството за обреченост и безпътица, емиграцията и демографската катастрофа. Крайно време е да се разграничат корумпирани от ограбени, механизмите за контрол над властта трябва да бъдат разширени и да включат не само формална проверка на имуществените декларации на политиците, но и какви пари харчат и имат ли подставени лица за придобиване на пари и имоти у нас и чужбина. За да върви обществото ни напред, трябва да се възстанови доверието на гражданите в държавността, а това неизбежно преминава през възмездието – безкомпромисно преследване на поробителите. Апелирам КПКОНПИ, Прокуратурата и МВР да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта – да проверяват потенциални зависимости между политици и собственици на фирми, които печелят обществени поръчки“, заяви Радев и посочи, че aко това не стане, разпадът ще продължи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ