Боби, изтрезней! Даде националния отбор на тв-коментатор и Белгия ни скъса гьона – 10:0

любо божанков

Юношеският национален отбор на България (родени 2003) претърпя тежка и срамна загуба на турнира Купа Развитие 2019 в Минск. Воденият от тв-коментатора Любомир Божанков отбор беше размазан с 0:10 (0:5) от състава на Белгия в мач за 7-ото място.

Два дни по-рано тимът ни отстъпи в полуфинал за разпределение на местата 5-8 от Таджикистан след изпълнение на дузпи. Още до 20-ата минута отборът на Белгия поведе с 3:0, а до почивката вкара още два гола за 5:0. След почивката паднаха нови пет гола във вратата на стража на Берое Радостин Георгиев. Отделно от 10-те гола, тимът на Белгия удари два пъти гредите- веднъж горна и веднъж странична.

Четири гора вкара Фабио Фераро, по два добавиха Машел Валадес и Оливие Дюмон. Веднъж се разписаха Уго Сике и мощният таран Жан-Пиер Лонгонда Итамбамбойо.

Така нашият отбор остава с една победа над Украйна в първия мач с 1:0, равенство с Литва 1:1 във втората среща и поражение от Словакия с 0:4 в групата. За 5-8 място отстъпиха на Таджикистан след изпълнение на дузпи и равенство 1:1 в редовното време, а днес за 7-ата позиция младите лъвчета бяха съсипани от Белгия с 10 гола.

Трябва да се отбележи, че българският отбор игра изцяло с момчета от набор 2003, като турнирът е за 2002. Но и в други тимове имаше по-малки момчета, в това число в Белгия, както и в Литва.

Състав на България: Радостин Георгиев, Тодор Петров, Алекс Маринов (41- Анастас Пемперски), Пламен Цончев (41- Георги Мавродиев), Валентин Николов, Георги Пенелов (41- Стефан Статев), Лазар Боянов (41- Николай Калинов), Кристиян Стоянов, Марк-Емилио Папазов (63- Мартин Сораков), Антон Бакалов, Мартин Христов (41- Александър Бучков)


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ