Окончателно – 3 години и 6 месеца затвор за мъжа, прегазил с „Хамър“ пенсионер в Пазарджик

Image_7268005_126

Върховният касационен съд окончателно определи присъда от 3 години и шест месеца затвор за Иван Янакиев, който прегази с джипа си “ Хамър“ пенсионер на оживена улица в Пазарджик.

Тежкият пътен инцидент стана през декември 2015 г. и доведе до масови протести в града. Тогава при движение с превишена скорост джипа на Янакиев помита пресичащия пътното платно 70-годишен Никола Лазаров и го убива на място. През 2017 г. окръжният съд в Пазарджик издаде първата присъда на Янакиев от 3 г. и половина затвор, а по-късно тя беше потвърдена и от пловдивския апелативен съд. Подсъдимият обжалва наказанието пред ВКС с мотив, че има допуснати процесуални нарушения при разглеждането на делото в предишните инстанции.

Висшите магистрати обаче не намират такива и окончателно потвърждават присъдата. Иван Янакиев няма право да управлява автомобил в продължение на 4 години. По информация на “ 24часа“ осъдения ще изтърпява наказанието си в затвора в Пазарджик.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ