Пак нова схема – „крадат“ номера на светофар

e1172bf2224d1f6cda499c7737fd43ad_big

Пред спрял на кръстовище автомобил минава млад мъж с нахлупена качулка. Навежда се и буквално за секунди сваля регистрационната табела, след което хуква. Сащисаният шофьор го погва, но се оказва, че крадецът не е сам, а самият номер си е на мястото – за разлика от някои вещи в купето.

За новата измамническа схема разказва руският вестник „Аргументи и факти“. Целта, както обикновено, е водачът да бъде изкаран от колата, след което съучастници на „крадеца“ задигат всичко ценно от салона.

Проблемът е, че дори да бъде заловен, извършителят не може да бъде подведен под отговорност, тъй като се оказва, че той дори не е докоснал регистрационната табела, а носи съвсем друга в пазвата си. Шофьорът обаче не вижда това и остава с впечатлението, че са отмъкнали неговия номер.

Практически недоказуема е и връзката на „крадеца“ с апашите, които претарашват автомобила, докато водачът гони Михаля. Единственото противодействие на схемата е запазване на самообладание и повече внимание към личните вещи в колата.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ