Обвиняемата за пране на пари Елена Йончева с палат за стотици хиляди в Бояна (Снимки)

106

Уникален палат като холивудска звезда обитава обвиняемата за пране на 333 хил. лв. от КТБ Елена Йончева.

Депутатката от БСП, която прокуратурата разследва за далавера с офшорки от кръга на банкера-беглец Цветан Василев, е съседка на най-богатите столичани в луксозния квартала „Бояна” в полите на Витоша.

Там Йончева се шири в цели 340 квадрата имот, който е като същински палат, става ясно и от снимките на дома й. Жилището на журналистката се състои от 6 стаи и няколко коридора, изцяло обзаведени с поръчкови мебели.

Запознати разкриват, че Елена обитава последния етаж от луксозна кооперация, построена на мястото на къщата на дядо й. Йончева се нанесла там веднага след като затвореният комплекс бил напълно завършен.

Преместването й в новото жилище съвпаднало със запознанството й с настоящата й половинка и баща на детето й – архитекта Пламен Тодоров. Преди да го срещне на четири очи, тя харесвала проектираните от него сгради. Разглеждала ги, още докато била спътница в живота на бившия премиер Сергей Станишев.

По-късно, вече изляза от дългата си връзка с него, била поканена на коледно парти в палат в „Бояна“, построен от Пламен. Разменили няколко приказки на купона, сприятелили се и без да има намерения да заживява с него, тя му се доверила за обзавеждането на чисто новия си имот. 11 години по-младият от нея архитект дал всичко от себе си да превърне празните помещения в дом като от корица на списание, а Елена от своя страна не щадяла финанси. Всички мебели, изпълващи прословутите 340 квадрата, били изработени по поръчка.

Домът на червената депутатка е решен предимно в бяло, кафяво и сиво, като част от по-малките мебели са в контрастни ярки цветове и служат за акценти. Най-любимото й кътче била библиотеката, висока до стената, изработена от висококачествено дърво и фотьойлът за отдих до нея. Гордеела се и със спалнята си, вдигната почти метър над земята, както и дървената стена зад леглото.

Банята й пък е голяма колкото средностатистически български хол, а вместо с плочки стените й са облицовани с огледала. В мокрото помещение журналистката има дори пейка, чиято цел не е ясна. Столовете в другите помещения пък били дело на прочутия италиански дизайнер Акиле Кастилиони, седалките на които са направени от велосипед и кабина на трактор.

Още по-впечатляваща е терасата на Йончева, която много хора биха сбъркали с двор. На нея растат вечнозелени храсти, бели хортензии и свежи билки, между които се открива гледка към Витоша и удобствата на комплекса. Живущите в него, в това число Елена и семейството й, могат свободно да ползват външен басейн, спа център, фитнес, химическо чистене и други екстри. С появата на сина й Тео, заченат след десетки неуспешни опити инвитро, двамата с мъжа й Пламен решили да не ремонтират жилището само заради бебето. Единственото, което купили, било детско креватче.

Луксозният живот на Йончева не личи само от дома й, но и от постоянните й турове по столичните бутици, които вече няколко пъти бяха заснети от фотографите. Любимият мол на депутатката е този на бул. „Ситняково” и тя може да бъде забелязана там почти всяка седмица, натоварена с куп лъскави торбички на известни марки, чиито дрехи струват стотици левове. Често Йончева едва успява да ги побере в лъскавия си черен джип, също за десетки хиляди, с който обикаля София като важна персона.

ВИП живот води още от малък и синът на Елена Йончева. Той посещава скъпарска детска градина с изучаване на френски език в елитния квартал „Драгалевци”. Амбицията на скандалната политичка за детето й излиза твърде солено. За да получава Тео престижно образование от малък, журналистката се бръква месечно с 560 евро – колкото близо 6 минимални пенсии. Годишната такса пък е 6150 евро.

Частното заведение било единствено по рода си, защото се преподавало на малките изцяло на френски. Йончева държала на образованието повече от всичко и искала наследникът й да научи чужд език и да се развива интелектуално още от ранна детска възраст. Тео бил обучаван от дипломирана преподавателка от Франция в група от 8 до 10 деца. В градината за малките се грижели подобаващо, като ги хранели само с избрани биохрани и така синът й живеел баровски още от малък.

Източник: „ПИК“


4 comments

  • Bonka Tsokova

    28.01.2019 at 15:39

    Това е представителя на българския пролетариат, който ще се грижи за нашите заплати и пенсии, ако й дадем тази възможност!

    Reply

    • Локи

      28.01.2019 at 16:41

      Бонке, много глупаво животно си ма, този апартрамент е компенсация за имота на дядото на Йончева! Според будната герберастка мисъл сигурно трябва да обитава палатка! Кретени…

      Reply

    • DD

      28.01.2019 at 19:40

      А дали написаното изобщо е истина или смесица от малко истина (като това, че имотът е на дядо й) и много манипулация!?

      Reply

  • Пешо Мастиката

    29.01.2019 at 0:27

    Вие пък намерихте от кого да копирате!!! Толкова ли не ви стига акъла, и правите нормалните хора на баламурници. Или по скоро вие сте такива, щом не сте се поинтересували от къде са тези снимки….от сайт /чуждестранен/ за обзавеждане на дома! Не падайте до нивото на ПИКльовците!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ