Тригодишен оцеля два дни сам в гората при минусови температури, мечка го спасила

640-420-mechka-ubi-dete-v-iuta

Тригодишно момче е оцеляло две денонощия в гората при ниски температури,

То заявило пред полицията и семейството си, че е получило помощ от приятелска мечка, която е била с него през цялото време, информира АП, цитирана от haskovo.net.

В четвъртък вечерта спасителни екипи отговорили на сигнал за плачещо дете. Те открили Кейси Хатаеуй в храстите – мокър и премръзнал, но здрав. Кейси се изгубил във вторник при толкова неблагоприятни метеорологични условия, че последвалото издирване било прекратено.

В гората в Северна Каролина момчето е получило помощ – може би наистина, може би въображаема, но със сигурност е била полезна. Местен шериф коментира, че Кейси е разказал, че е срещнал приятел в гората – мечка. Кейси Хатаеуй споделил това и пред леля си.

„Той каза, че се е размотавал с мечка два дни“, написа леля му Бреанна Хатаеуй във
„Фейсбук“. „Бог му изпрати приятел, за да го пази. Бог е добър Бог. Случват се и чудеса“, добави тя. Момчето си е играело с други две деца в задния двор на баба си във вторник, но не се е върнало в къщата с тях. Тогава температурата е била около -6 градуса по Целзий. Кейси се е отървал само с няколко драскотини. След откриването му от спасителите той поискал вода и при майка си.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ