Докато Интерпол издирваше Стайко Стайков, в София ли беше той?

Image_7267549_126

В писмо до прокуратурата твърдял, че чак в неделя, 27 януари, разбрал, че е издирван

Синът на Миню Стайков е разбрал, че го издирват в неделя – 5 месеца след акцията на прокуратурата и ГДБОП, когато беше арестуван бащата. Поне това заявил с писмо в прокуратурата. Днес сутринта той е трябвало да се предаде, каза наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев.

Стайко е издирван в България и чужбина, получавани са доклади от партньорски служби, периодично са проверявани адресите му и са разпитвани всички негови близки. Въпреки това той не беше намерен. Още не може да каже подробности за това къде е бил през времето, когато са го издирвали, защото е в „Пирогов“, а негов близък е подал сигнал тази сутрин, че Стайко е бил отвлечен. Според МВР Стайков не посочил пред лекарите кога е похитен.

Една от версиите, по които работи разследването е, че младият мъж през цялото време е бил в или около София. Така например друг издирван, и то от 3 г. – Мартин Георгиев-Джито заяви, че през цялото време е бил в дома си в София и не е знаел, че го издирват. Той се предаде през юни т.г.

Миню Стайков и синът му са обвинени като участници в престъпна група за производство на нелегални цигари, данъчни престъпления и пране на пари. В ареста са още шуреят на Миню Стайков Белун Хазърбасанов, синът на кмета на Карнобат Иван Димитров, в чийто имот беше открита нелегалната фабрика за цигари.

Издирват се още 3-ма. Наскоро съдът отказа да пусне на свобода Миню Стайков.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ