Детски рай на Sofia Open във вторник, нищо, че е грипна ваканция

25

Най-малките почитатели на тениса ще получат специално внимание в третия ден от програмата на големия тенис турнир от сериите ATP 250 – Sofia Open 2019. Вторник, 5 февруари, е обявен за официален „детски ден“, което означава, че всички деца до 14 г. влизат безплатно в „Арена Армеец“, а наред с това за тях са предвидени редица игри, забавления и награди.

Проблемът е само в това, че цяла София по това време ще е в грипна ваканция.

Най-голямата новина е възможността малките фенове да „изведат“ големите шампиони на централния корт в София за ключовите мачове на турнира само с един попълнен талон и малко късмет. Щандът на играта „Заедно със звездите“ е разположен в специалния детски кът, където участващите ще могат да се регистрират за участие, а след това им остава само да стискат палци за томболата в сряда. От 12:00 до 20:00 часа във вторник малчуганите в детския кът ще могат да се включат още в работилница за приложни изкуства, шоу и уъркшоп за големи сапунени мехури, кът за четене заедно с известни личности, както и в демонстрации на забавни химични опити от програмата на „Корпуса за бързо гърмене“.

Естествено, спортът и физическата активност не са пропуснати – в близост до детския кът ще има няколко обособени площадки за минитенис, модерен петобой и народна топка, а програмата предвижда забавления през цялото време по предварително подготвена програма, така че нищо интересно да не бъде пропуснато. През деня във вторник на централния корт в залата ще има поне четири оспорвани мача, така че почитателите на тениса сред родителите ще могат да съчетаят своята страст със забавленията на малчуганите.

Билетите за турнира все още са в продажба, като цените за първите три дни за възрастни са по 10 и 20 лева, а пакетните за финалната фаза на турнира варират между 75 и 350 лева. Малки и големи фенове на тениса ще могат да се насладят на живо на някои от най-добрите играчи в света, сред които Стан Вавринка, Стефанос Циципас, Роберто Баутиста Агут, Карен Хачанов, Даниил Медведев, Николоз Басилашвили, Фернандо Вердаско, Гаел Монфис, българските представители Димитър Кузманов и Адриан Андреев и много други.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ