Корнелия Нинова за брак с Бойко: Това ще е края! Отряза пак и Ахмед Доган

корнелия нинова

Нашата позиция винаги е била за конституционна парламентарна република. Не смятам, че каквато и да е идея за президентска република стои на дневен ред. Съгласна съм с мнението на президента Радев за необходимостта от предсрочни парламентарни избори, защото това е и нашата теза от дълго време. Такива избори са спешни и наложителни. Така че, както правилно отбеляза държавният глава, въпросът не е дали, а кога ще бъдат. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред журналисти в централата на партията.

,,Коалиция между БСП и ГЕРБ би било края на демокрацията. Когато леви и десни идеи седнат заедно на властовата маса, тогава се приключва с истинския политически живот и тогава народът ще излезе срещу властта. Идеята за програмно правителство с участието на всички парламентарно представени в момента партии също би било тежко решение, каквот псчи Доган“, посочи Нинова.

,,Не за първи път се повдига въпроса за основаването на партия от Радев, така че аз не виждам новина в това нещо. Пак ще кажа, това е негово решение. Но не вярвам той да направи партия. Гледам на това като на интрига, но това е мое виждане“, каза още лидерът на социалистите.

,,Повдигнатото обвинение срещу Елена Йончева е несериозно и необосновано. Става дума за период, когато на никой от нас не ни е минавало през ума, че КТБ ще бъде в такова състояние. Който се опитва да се бори срещу властта, бива наказван с политически процес, а не със съдебен. За мен изпълнителната власт и прокуратурата работят заедно“, добави още Нинова.

Във връзка с отчета на президента Румен Радев Нинова посочи, че той просто е превърнал думите си в действия с наложените дотук от него 12 вета.

,,Според някои хора наложените 12 вета на президента е война с изпълнителната и законодателната власт. Но това не е така. Президенът просто превърна думите си в действия. Той наложи вето срещу вечните концесии, срещу разграбването на КТБ, срещу приватизацията на държавни активи, срещу т.нар. таен арест на непълнолетните, срещу закона за увеличаването на данъците върху стари коли, както и вето срещу закона за НЗОК, където държавата се оттегли и отказа да плаща иновативните лекарста. Мога да продължа да изброявам“, обясни Нинова.

,,Така че президентът Радев е перспективен. Той не само критикува, но и дава решения. А Съвета, който обмисля да направи, е част от тази перспективност. За нас това е един достоен двегодишен мандат дотук“, заключи Нинова.

По отношение на информацията, с която разполага Елена Йончева за корупция в Министерския съвет, лидерът на опозицията заяви, че утре ще бъде даден специален брифинг, на който ще бъдат изнесени всички данни по темата.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ