Искат половин милион кръвнина от Теньо, пребил до смърт приятелката си Ивета

Image_7271493_126

Над половин милион лева кръвнина поискаха роднини на 19-годишната Ивета Тинева, зверски убита от приятеля си Теньо Енчев в Айтос миналото лято.

Майката на жервата Димитринка Тинева бе конституирана като частен обвинител и граждански ищец и поиска 250 000 лева кръвнина. Толкова е сумата и за детето на убитата – Атанас, който по време на престъплението е бил на по-малко от 3 годинки и е присъствал на кървавата сцена.

Като частен обвинител и граждански ищец бе конституиран и един от братята на Ивета – Валентин Велков, от чието име бе предявен иск от 60 000 лева. Все още не е ясно, но се очаква подсъдимият Теньо да признае вина и съдебното следствие да премине по съкратената процедура.

Неочаквано в съдебната зала стана ясно, че 3-годишният Атанас е даден за отглеждане на чичото на убитата Ивета. В съдебната зала той и съпругата му се представили като осиновители на детето, което изненада и съдийския състав.

За да се уточнят формалностите около осиновяването на 3-годишния, Наско съдът даде 30 минути почивка.

Майката на убитата Ивета сподели, че през последната година от живота на дъщеря й тя на няколко пъти й се е оплакала от домашно насилие. Преди това дълго време криела, че Теньо й посяга, най-вече в името на детето й – да се запази семейството.

„След като това се случи на мен, призовавам всички момичета да не крият, ако станат жертви на насилие, за да има възможност да им се помогне“, каза още Димитринка Тинева.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ