Скандалът стана огромен! Още днес прокурори ще посетят Боил Банов в кабинета му

Елена Йончева

Прокурори от Специализираната прокуратура още днес ще посетят министъра на културата Боил Банов в кабинета му, за да го разпитат и да вземат цялата документация, която е необходима на обвинението за разследването покрай твърденията за корупция, изнесени по-рано от Елена Йончева. Това съобщи говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова, след като преди час Сотир Цацаров се самосезира по случая за опростена неустойка от 700 000 лева на изпълнител на ремонт на ларгото и разпореди проверка.

„Разпознаваме престъпление като бестопанственост и престъпление по служба“, каза на пръв прочит Арнаудова по какви текстове от Наказателния кодекс може да бъде разследването.

Тя добави, че все още сигнал в прокуратурата не е постъпил от Елена Йончева и се очаква това да стане по-късно днес.

Арнаудова увери, че на записа, който бе пуснат от Йончева, ще бъде назначена експертиза за автентичността му, за да се установи дали може да бъде използван като годно доказателство.

„Разпознаваме и други гласове в този запис. Имайте уверението, че всички замесени ще бъдат разпитани“, каза прокурорката.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ