От последните минути: Спецпрокуратурата влезе в Министерството на културата (Снимка)

26f1212a65839ad2cb38621034b6f2b3

Прокурори от Специализираната прокуратура влязоха в Министерството на културата. Очаква се да бъде иззета документация, свързана с изнесените от депутата от БСП Елена Йончева данни.

По-рано днес тя разпространи аудиозапис, за който твърди, че уличава министъра на културата Боил Банов, че като заместник-министър през 2016 г. е искал да спести на изпълнителя на ремонта на Ларгото 700 000 лева неустойки заради забавянето на работата, предава Би Ти Ви.

Самият Банов беше категоричен, че опростени пари няма, и заяви, че е рекетиран. Той посочи името на Ангел Ангелов, който е бил директор на дирекция „Европейски програми и проекти” в Министерството на културата, и е бил уволнен.

Банов показа на медиите искова молба от Министерството на културата към фирмата изпълнител на ремонта за забавяне и неизпълнени дейности за 750 000 лв., като по думите му в момента текат съдебни дела. Според него разпространеният аудиозапис е монтаж.

Министърът се закани, че ще съди всеки, когото може „по трасето“.

Проверката на прокуратурата трябва да приключи в срок до 2 месеца, като има опция за удължаване с още 1 месец.

След оповестяването на записа главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ