Заместничката на Банов: Културна „мутра“ помага на Елена Йончева, реже колите на колегите

деница слачева

Лицето Ангел Ангелов, което е автор на скандала, в който БСП забърка министъра на културата Боил Банов, ни е познат в Министерството на образованието и науката. Има притеснителни сигнали срещу него. Това разкри заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева в ефира на БТВ.

В момента той работи в структурите на МОН. Там попада след конкурс. Назначен е като държавен експерт през месец септември 2016 година. Ангел Ангелов се занимава с еврофондове в МОН, стана ясно от думите ѝ .

„В момента се води разследване, тъй като има сигнали, че Ангелов е правил опити за изнудване. Изнудванията са със заплахи, с компромати и закани, че ще бъдат изнасяни документи“, добави Деница Сачева.

„Имаме сигнал, че Ангелов е оказвал натиск срещу шеф на дирекция в МОН, която се занимава с еврофондовете. Изпълнителният директор Кирил Гератлиев е подал първия сигнал за изнудване през декември миналата година. По-късно са спукани и четирите гуми на неговата кола, затова и вече има разследването“, разкри зам.-министърът на МОН.

„Има данни още, че Ангелов е свързан с лица, които имат интерес по европроекти“, добави тя.

„Това лице ни е печално известно. През декември месец дойдоха първите сигнали. Първите сигнали са подадени към Министерството на образованието и политическото ръководство“, каза още Сачева и добави: „Директорът е принуждаван да подписва договори, с които ще прекрачи закона“.

Припомняме, че Елена Йончева обвини министъра на културата, че е работил в ущърб на държавата и е спестил 700 000 лева неустойка на фирмата строител на Ларгото. Въпреки че от БСП мълчат за своя източник на информация, предполага се, че това е именно Ангелов, тъй като в предоставения запис не се чува само неговия глас.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ