Боил Банов: Йончева и изнудвачи ме заляха с лайна! Сега детето ми няма къде да учи

боил банов

Още вчера съм декларирал на премиера, че във всеки един момент мога да подам оставка. Все едно, че съм я подал. На мен той ми каза да не се предавам, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на културата Боил Банов по повод  изнесената вчера информация от депутата от БСП Елена Йончева, че е опростил на фирмата-строител на Ларгото в София неустойка от 700 000 лева.

Много хора знаят, че съм рекетиран. То си е като малка организирана престъпна група. Това са схемаджии и изнудвачи, единият работи в администрацията – Ангел Ангелов, другият – Иво Костов, работи отвън с проекти с изнасяна вътрешна информация от Ангелов. Това правят тези момчета – шантажират. Преди години шефът на европейската дирекция казва, че този човек – Ангел Ангелов, записва от години всеки висшестоящ, при който влезе. При мен действат през трети лица. Изпращат ги, за да ми кажат, че ако не направя нещо, което искат, ще ме съсипят, ще ме унищожат, ще ми разгонят фамилията, заяви Банов.

Този човек беше в силна тенденция, докато бях зам.-министър, но когато станах министър, тази тенденция малко спря, може би някакъв уплах е получил, добави той.

Тези двамата преди години правеха кухи проекти. Разполагат със записи, разполагат с неща, с които да ви съсипят. Така действат и в образованието, знам поне за 4-5 случая. Ще дам всичко на прокуратурата, подчерта министърът на културата.

Записът за мен е глупост, за мен той пипан вътре, подправен е, нагласен е, компилация е от десетки неща, които съм говорил. Това е страшна помия, непроверена. Инфантилна стратегия… Интересно ми е дали Йончева се познава с тези изнудвачи. БСП и Елена Йончева взеха от едни изнудвачи една помия и лайна и ми ги хвърлиха. Вкараха ме в това, обяснявам се за нещо, подхвърлено от едни престъпници. Жална ни майка на всички, ако социалистите така ще печелят избори и ще управляват държавата, заяви Банов.

Това много лошо удари в мен. Аз не съм точно политик, експанзивен съм. Доста колеги на Елена Йончева се обаждат да ме подкрепят. Една обида имам – очаквах Стефан Данаилов да се обади да ме подкрепи, защото знае с какво сърце работя и за какво работя. Не се обади, каза още Боил Банов.

Само питам на мен къде ще ми учи детето, докато тече проверката на прокуратурата, добави той.


One comment

  • Малина

    31.01.2019 at 11:26

    Знае
    те ли,може би министъра е прав ,но ни омръзна с простотии да ни занимавате ,кой какво рекъл,казал ,не става ,отивайте си и толкова .Култура не се прави с министър

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ